IT Вакансії

Як стати Program Manager в IT та заробляти $5000 на місяць Бізнес-школа Laba

Якщо вас вабить процес створення та розвитку нових продуктів, Вакансія Technical Project Manager/Business Analyst якщо ви любите працювати над ідеями та бачити, як вони оживають, Product Manager може бути вашим шляхом. Курс ProductMan 2.0 є чудовим ресурсом для тих, хто хоче розвинути ці навички та перетворити їх на успішну кар’єру Product Manager. Він пропонує глибоке занурення в кожен із цих аспектів, даючи студентам можливість навчатися на практичних прикладах і реальних проєктах.

Скільки отримує project manager в Україні?

Для «стажера» та «джуна» це як мінімум upper-intermediate. Проджект-менеджери затребувані в компаніях різного рівня та ніші. PM-ів шукають digital-агентства, великі торгові мережі і навіть поліграфії. Але найбільшу зацікавленість у кандидатів викликають, як правило, ІТ-компанії.

Навички для ролі Project Manager

  • Традиційно високі зарплати у фахівців DevOps ($3500, +$300 за останні пів року) і SRE ($4250, +$1250), DBA ($3285).
  • Роль продакт-менеджера актуальна в різних сферах, починаючи від стартапів і закінчуючи великими корпораціями.
  • Проджект залучений до процесу найму нового співробітника та відповідальний за його швидку адаптацію в колективі.
  • Найрозповсюдженіші серед проєктних менеджерів — це JIRA та Azure DevOps.
  • Така ситуація характерна для ІТ загалом — частка тих, хто працює в галузі рік або менше, серед усіх ІТ-спеціалістів становить 57%.
  • CEO та Co-Founder в IAMPM10 років досвіду в маркетингу та управлінні продуктами.

Потрібно донести йому інформацію про проблеми через процеси. Project Manager занурений у поточні завдання проєктів. А програмний менеджер дивиться на хід реалізації великої кількості проєктів компанії як на єдину програму, яка має принести організації запланований дохід і нові можливості. Найбільш оплачуваними посадами в IT залишаються Director of Engineering ($6500) і CTO ($6100, +$1100 за останні пів року).

ІТ-спеціаліст: середня зарплата в Україні

Кожен наш учень отримує реальну можливість змінити своє життя та знайти нову професію чи підвищити кваліфікацію на професійних курсах з найкращими практикуючими експертами.

Скільки заробляють PM, дизайнери, HR та топи? Свіжий рейтинг зарплат в IT

Можливість впровадити новий напрямок, канал чи ініціативу, запропонувати ідею нового продукту й зібрати команду, щоб бізнес заробив більше. Взагалі, по бонусам все стало дуже персонально, й марно приходити до всіх менеджерів з одним універсальним набором. Комусь важливий вигляд з вікна офісу та зручність робочого місця, а комусь лише віддалена робота й оплата дорогого навчання. Підтримка команди — це в першу чергу пошук вірного підходу до кожного залученого до проєкту фахівця, а іноді і вирішення конфліктних ситуацій між співробітниками. Крім комунікації з колективом, PM-у важливо завжди бути на зв’язку зі стейкхолдерами, відповідати на питання, обговорювати спірні моменти та обґрунтовувати свої рішення.

заробітна плата Technical Project Manager

Middle/Senior IT Project Manager (Data Directorate)

Зарплати РМ з хорошою англійською збільшувалися швидше минулого року, якщо порівнювати з тими, в кого англійська гірша. У тих, хто знає англійську на просунутому рівні або краще за середній рівень, медіанне зростання зарплати торік становило $300, на середньому рівні чи гірше — лише $200. Product Manager (продакт-менеджер) – ключова фігура в процесі розробки та управління продуктом у сфері IT. Він відповідає за формування стратегії продукту, визначення його основних функцій і можливостей, а також за управління всім процесом його створення і виведення на ринок.

Найбільше зросли зарплати спеціалістів рівня Senior (+$300, до $1800) та Team Lead (+$400, до $2300). У фахівців найвищого рівня (HR Director) середня зарплата $2700. Компанія була зацікавлена у зрощуванні власних кадрів, а мене мотивувала можливість реалізувати лідерські якості та бути причетною до масштабних проєктів.

Середня зарплата Product Designers за пів року зросла на $350 — до $2850. В першу чергу це торкнулося фахівців рівня Middle (+$600) і Senior (+$500) і меншою мірою лідів (+$100). За ними йдуть фахівці з Data Science ($2830, +$380 за пів року), Big Data ($2650, мінус $550), Machine Learning ($2500, +$400), а також бізнес-аналітики ($2415, +$265). Середня заробітна плата Project Manager у грудні 2020 року становила дещо нижче від середньої для всіх ІТ-спеціалістів – це 1700 доларів. У той же час середня заробітна плата щодо ІТ-спеціалістів складає 2 тисячі доларів. Також цікаво, що частка жінок у цій сфері суттєво вища, ніж у середньому серед ІТ-спеціалістів.

заробітна плата Technical Project Manager

Якщо ви замислюєтесь над тим, щоб будувати кар’єру в project management, точніше зрозуміти чи підійде вам ця професія можна, попередньо вивчивши її переваги та недоліки. PM може працювати як вже з наявною командою потрібних фахівців, так і наймати додаткових спеціалістів — in-house працівників чи фрилансерів. Для цього він робить запит HR-менеджеру та контролює процес пошуку кандидатів.

Насправді — це дві окремих професії, що потребують різних знань та навичок. Згідно з даними за друге півріччя 2022 року, медіанна зарплата проджект-менеджерів в Україні становила $2100. Зарплати найкваліфікованіших проджект-менеджерів, як-от Delivery Managers і Program Managers, наближалися до рівня С-level, становлячи близько $2800. Юлія Дем’янова пройшла шлях від QA Engineer до Program Manager. Має 10+ років досвіду роботи в ІТ, з яких понад 4 — на позиції програмного менеджера.

заробітна плата Technical Project Manager

До неї входять план проєкту, техзавдання, структура роботи та документи щодо її оцінки. З кожною зміною варто оновлювати інформацію у файлах. PM – це не технічна посада, PM робить так, щоб ідея замовника стала реальністю у встановлений термін та з використанням існуючих ресурсів. Більшість наших студентів продовжують навчатися разом з академією WebPromoExperts протягом багатьох років, вступаючи на нові курси для підвищення кваліфікації.

Тому серед менеджерів IT-проєктів можна зустріти колишніх медиків, трудівників авіації чи діджитал-полів. Технічний бекграунд відіграє роль в роботі РМ-а, але не обов’язковий, тоді як без технічної експертизи буде нелегко управляти IT-проєктами. За останні пів року помітно збільшилися зарплати Digital Marketing Manager (+$400, до $1600). З додаткових варіантів можна консультувати бізнеси, що не потребують штатного проджект-менеджера, але яким потрібно розробити план запуску проєкту та координувати його реалізацію.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *